Popis
V Tašce je 5 jednotlivých balíčků hovězího masa ve složení: kýta, plec, přední (krk/kližka), mletá a žebro. Cena je pouze orientační!! – váha tašek se pohybuje okolo 5 kg a tudíž se cena může vždy nepatrně změnit.
Kýta má velmi široké použití od tatarského bifteku, přes masové špalky až po různé typy plátků (španělské ptáčky). Díky menšímu podílu tuku je ideální zejména na dušení a vaření (omáčky) ale také na guláš – pokud ho máte rádi libový. Řádně uleželý může být i na steaky.
Krk je vyloženě omáčkové maso (vaření, pečení, dušení), hodí se na guláš, dá se nakrájet na plátky, které se díky tukovému krytí při úpravě nevysouší. Vaziva zbavená svalovina se též výborně hodí na mletí (přípravu burgerů)
Kližka je nejvhodnějším masem na guláš, dále se hodí na dušení a vaření. Komu nevadí klihovatění, využije na omáčky, včetně svíčkové.
Mleté maso je velmi všestranné a dá se použít v mnoha různých pokrmech. Např. hamburgery, karbanátky, sekaná, špagety bolognese a mnoho dalšího.
Žebro lze grilovat vcelku na americký, resp. argentinský způsob – několik hodin v uzavřeném grilu nebo nad ohněm na roštu. Po vykostění lze využít na rolády nebo na dušení. Pokud je dobře zmasilé, můžeme jej nakrájet na plátky za účelem přípravy minutek (na japonský způsob) a je skvělým základem silného vývaru.